Eerste drone over kanaal Engeland - Frankrijk gevlogen
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Het is voor het eerst gelukt om het kanaal tussen Engeland en Frankrijk over te steken met een drone. De oversteek is 35 kilometer.


Het is gelukt om met 1 batterij het kanaal over te steken, het is voor het eerst in de geschiedenis dat het gelukt is om uberhaupt met een drone over te vliegen. Dit is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis drones.

 

Het doel van de vlucht was om aan te tonen dat drones prima geschikt zijn om langere afstand af te leggen ook. Grotere bedrijven willen drone pakketjes afleveren en met deze vlucht is het aangetoont dat het ook echt mogelijk is.

De vlucht heeft vorige week met succes plaats gevonden zonder wind om zo enige risicos te minimaliseren. De drone steeg op bij Wissant (Frankrijk) en landde op Shakespeare Beach (Dover, Engeland). De vlucht nam 72 minuten in beslag. Het ging om een autonomenen vlucht. De drone werd gevolgd met een bootje waar de drone piloot in zat mocht het nodig zijn om de controle over te nemen. 

Toch ging het nog bijna mis, na ongeveer 23 kilometer week de drone af naar links waardoor de drone piloot de besturing over moest nemen. Dit was nog al een opdracht omdat de drone minimaal was uitgerust en er handmatig gevlogen moest worden zonder enige ondersteuning.

Enduro 1 600x365w

De drone, genaamd Enduro 1, bestaat uit een Vlucan UAV frame en 2 22ah accu's, van Optipower. DJI zorgde voor de flight controller (NASA v2) met een GPS van DJI.

De vlucht werd uitegevoegd met toestemming van de DGAC (Franrkijk) en de CAA (Engeland). Om te voldoen aan de regels bleef de drone piloot 500 meter altijd bij de drone, er werd daarom met een bootje de drone gevolgd.

Auteur
Alysha
Author: AlyshaEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!