Brazilië zet drones in bij bestrijding Zika virus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Brazilië gaan drones inzetten tegen het Zika virus. De mug die verantwoordelijk is voor de verspreiding van het Zika virus zal met drones aangepakt moeten worden.


Er wordt vooral gezocht naar de broedplaatsen van de mug (Aedes Aegypti) die het t Zika virus met zich mee draagt. Om opzoek te gaan naar de broedplaats van de mug kan je voortplanting voorkomen.

Het opsporen van de broedplaatsen van de denguemug verloopt moeizaam. De mug broedt het liefst in stilstaand water zoals in dakgoten, vijvers en regentonnen. Deze plekken zijn vaak moeilijk te bereiken. In onder andere Sao Paolo zet de overheid nu drones in om de zoektocht naar deze broedplaatsen te vergemakkelijken. Met behulp van drones ikan er veel sneller potentieel gevaarlijke plekken geinspecteerd worden. Ook bij de vernietiging van de broedplaatsen zouden drones, voorzien van bestrijdingsmiddel, kunnen helpen.
Auteur
Alysha
Author: AlyshaEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!