Airobot gaat samenwerking aan met internationale resellers
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Het Belgische bedrijf Airobot is houd zich bezig met de ontwikkeling van dronetechnologie die toegepast kan worden bij, bijvoorbeeld inspecties met drones. In oktober 2015 kondigde het bedrijf de Airobot Ranger aan. Het gaat hierbij om een radar-systeem dat in staat is de exacte afstand tussen een object en een drone te meten.
Bij het uitvoeren van een drone inspecties op grote hoogte is het vaak lastig om de afstand tussen een drone en het te inspecteren object te bepalen. De Ranger oplossing van Airobot geeft heel nauwkeurig deze afstand door om zo het object van de preciese afstand te benaderen die nodig is voor een professionele inspectie veiliger en dus nauwkeurige ook te maken.

Het Airobot Ranger radar-systeem kan eenvoudig door inspectiebedrijven worden geïmplementeerd en bestaat uit 2 compacte modules. 1 voor op de drone en het grond-station. Beide modules kunnen makkelijk worden opgeladen via een micro-USB kabel, dit ook veel voor android telefoons worden gebruikt. De Ranger is in staat de afstand tussen een drone en een object op de centimeter nauwkeurig te meten, een functie die zeer goed van pas komt bij het uitvoeren van professionele inspectiewerkzaamheden. De afgelopen drie jaar kreeg Airobot steun van het Vlaams Accelator Platform (VAP) en het Europees Ruimtevaart Agentschap (ESA) voor de ontwikkeling van hun drone techniek.

Aangezien bedrijven opmerken dat drones vaak veel efficiënter zijn dan personeel stijgt de interesse aanzienlijk. Mensen zetten echter vaak vraagtekens bij de veiligheid van dit soort ontwikkelingen. Airobot speelt hier op in door een met een technologie op de markt te komen die de veiligheid waarborgt. Het Ranger-systeem meet de afstand tot bepaalde objecten en blijft vervolgens op een van tevoren afgestemde veilige afstand. Bij bijvoorbeeld een inspectie worden er zo nog steeds gedetailleerde foto’s gemaakt, maar op een verantwoorde manier.
Auteur
Alysha
Author: AlyshaEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!