Geen accu meer nodig voor drones?
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
De Brit Samer Aldhader van de Imperial college of London ontwikkelt een manier om drones draadloos te laten vliegen. 


 Eén van de grote nadelen aan drones is nog altijd de korte accuduur. Je moet je drone op tijd terughalen, anders reageert de drone op de return to home functie die nog wel eens tegen objecten aan kan vliegen. Samer Aldhader heeft een oplossing gevonden. Hij ontwierp een kleine, lichtgewicht drone die draadloos energie krijgt van een zender.

wireless quadcopterd

Dit klinkt als een fantastische oplossing, maar in praktijk heeft het nog veel gebrekken. De drone kan nu nog maar 12cm boven de zender vliegen en kan minimale bewegingen aan. Daarbij is nog maar de vraag of dit systeem door gezondheidskeuringen heen gaat komen, i.v.m. de straling.

Ondanks de beperkingen, is het wel een stap vooruit in de draadloze lading technologie. Misschien is dit de eerste stap naar een grote toekomst.
Auteur
Alysha
Author: AlyshaEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!