Dieren en drones: een haat-liefde relatie
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voor dierendag hebben we een special over dieren en drones. 

 De natuurlijke vijand van de drone? De hond die ernaar hapt, de vogel die met zijn klauwen erop afkomt. Drones en dieren gaan meestal niet goed samen. Dieren worden er agressief van en vallen aan. Of ze schrikken ervan en raken in paniek, zoals recent nog in het nieuws was in Nederland. 

Gelukkig is er niet alleen negatief nieuws over dieren en drones. Drones worden ook ingezet om dieren te helpen. Zo vliegt Staatsbosbeheer zelf ook al met drones over natuurgebieden. Drones hoeven niet per se slecht te zijn in natuurgebieden, zolang ze niet te laag over een kudde vliegen of in de buurt van vogelnesten komen. 

Niet alleen wilde dieren, maar ook huisdieren kunnen onverwachts reageren op een drone. Zo zien honden het als een bijtspeeltje. Door de propellors kunnen ze serieus gewond raken aan hun mond. Let daarom goed op je dieren als je opstijgt of landt. 

Als je weet wat je doet en dieren niet lastig valt, kan het wel hele mooie beelden opleveren. Fijne dierendag!

 

Auteur
Alysha
Author: AlyshaEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!