Vliegveld als testruimte voor drones is in de maak

Vliegveld als testruimte voor drones is in de maak
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Het zou een mooi aanzicht zijn: drones worden getest op de nummer 1 plek waar ze niet mogen komen: een vliegveld.


 Groningen Airport Eelde heeft al een tijdje het plan liggen: een testruimte maken voor beginnende dronepiloten op het vliegveld zelf. Ze hopen er zelfs een Drone Academy op te zetten. De hoop is om volgend jaar de eerste drone op het vliegveld te laten opstijgen.

Voordat dit plan door kan gaan zitten er nog wat dingen in de weg. Zo laat de wet het op dit moment niet toe. Drones en luchtvaart gaat nog niet samen. Ze zijn een bedreiging voor de veiligheid in de buurt van een vliegtuig. Daarom is het uitzoeken van de veiligheid nu de eerste taak van het onderzoeksteam. In dit team zit ook Luchtverkeersleiding Nederland en het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum, die deze taak mooi op zich kunnen nemen. Daarna gaat het team zich bekommeren om het samengaan van luchtvaart en drones.

De Drone Academy heeft niet alleen als visie om mensen te leren vliegen. Ze hopen er een totaal kennis- en ontwikkelingscentrum voor drones van te maken. Zo zou er een mbo-opleiding kunnen komen tot dronepiloot, maar de drones kunnen ook ingezet worden voor de Ambulancezorg. De drones kunnen dan vliegen met hartdefibrillators.

Daarbij heeft de politiek ook interesse. Ze hopen dat het werkgelegenheid oplevert en meer levendigheid brengt op het vliegveld. Maar eerst valt er nog genoeg te regelen voor dit werkelijkheid is. 

eelde 1v
Auteur
Alysha
Author: AlyshaEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Creator
Ik ben gedreven, leergierig en een doorzetter. Ik ben breed opgeleid van video tot animatie, en daar ligt mijn passie ook. Ik ben een perfectionist in alles wat ik doe!