Nieuwe technologie getest voor opsporen commerciële ruimtevaartuigen

Nieuwe technologie getest voor opsporen commerciële ruimtevaartuigen
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Een drone die vanaf 21 kilometer hoogte terugvalt naar de aarde helpt de FAA met opsporen en vinden van commerciële ruimtevaartuigen.

De NSC, Near Space Corporation, is een privaat bedrijf in het testen en uitvoeren van missies die plaatsvinden in de stratosfeer. De stratosfeer is een van de lagen van de dampkring van de aarde. Op deze hoogte vliegen vliegtuigen, wat ook meteen een reden van het gevaar is. Iedereen met een eigen drone of ruimtevaartuig kan mogelijk op die hoogte komen. En dat probeert de FAA (Federal Aviation Administration) te voorkomen. 

Atmosfeer opbouw

 De lagen om de aarde heen. De tropopauze is de laag waarin bergen kunnen reiken.

De High Altitude Shuttle System, ofwel HASS is een onbemande drone die rond kan vliegen in de stratosfeer door middel van een ballon. Op 21 kilometer hoogte liet de ballon de HASS los om zo deels op zichzelf naar beneden te gaan. Hiermee doet het na hoe andere commerciële ruimtevaartuigen terecht zouden komen in de gecontrolleerde ruimte van vliegtuigen. Dit is de eerste keer dat een ander bedrijf officieel voor de FAA mag vliegen in de stratosfeer. Vanaf nu moet je een certificaat van toestemming hebben voor het vliegen op hoge hoogtes. 

De FAA is blij met het resultaat. Het koste veel moeite, tijd en geld, maar de resultaten zijn prima voor een eerste test.

drone flight tests for spacecraft re entry

Auteur
Niels
Author: NielsEmail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CEO
Ik houd van drones, de techniek en uiteraard wat je er mee kan!